De school die jou ziet!

Op het Insula College, locatie Koningstraat, ga je samen met je vrienden, met plezier naar school. Onze brugklasleerlingen geven de sfeer op school niet voor niets bijna een 8! Dit komt doordat we aandacht hebben voor de individuele leerling. Dat is onze kracht.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Insula College Koningstraat

In het eerste jaar begin je in een mavo/ havo brugklas. De brugperiode duurt een jaar. Daarna stroom je door naar mavo 2 of havo 2 (op de locatie Halmaheiraplein).


We begeleiden je bij de ontwikkeling van jouw talenten op een manier die het best past bij jou. We richten ons daarbij op hoofd, hart en handen (kennis, passie en praktijkgericht).

Structuur

Leerjaarstructuur

Onze school kent een leerjaarstructuur. 

Deze structuur zorgt voor een kleinschalige veilige leeromgeving.

Accentklassen

Aandacht voor kunst, sport en techniek

Je kunt op de locatie Koningstraat kiezen voor een ‘gewone’ mavo/havo brugklas of voor één van onze accentklassen. In de accentklassen volg je het mavo/havo onderwijs en besteed je extra aandacht aan sport, kunst of technologie.

ICT-rijk onderwijs

iPad

Je wilt natuurlijk veel leren en dat het liefst op een manier die bij deze tijd past. Daarom werk je zowel op school als thuis met een Apple iPad. Je werkt eigenlijk steeds minder met boeken en steeds meer met digitaal lesmateriaal. Het onderwijs wordt daardoor actueler, meer op maat en motiverender. De iPad kan via school worden aangeschaft. Hierdoor krijg je een behoorlijke korting.

De school die jou ziet

Toegewijd

Wij hebben een sterke liefde voor ons vak. Dat zie je terug in hoe wij met onze leerlingen omgaan. Samen met jou gaan we op zoek naar leerroutes en begeleiding die bij je passen.

Kunst & Cultuur

Cultuurprofielschool

Op de locatie Koningstraat doen we veel aan kunst en cultuur. We zijn een erkende cultuurprofielschool, de enige in de regio. 


In elke projectweek zijn er bijvoorbeeld voor alle klassen activiteiten op cultureel gebied, zoals filmbezoeken en theatervoorstellingen. Ook zijn er culturele avonden.

Veiligheid

Veilige school

Om je veiligheid te garanderen in en om schoolgebouwen, hebben de scholen in Dordrecht afspraken gemaakt met politie, Openbaar Ministerie en gemeente. Ontoelaatbare zaken melden we direct. Naast onze eigen toezichthouders is ook de wijkagent betrokken bij de veiligheid in en om onze school. We maken gebruik van videobewaking. We doen er alles aan om pestgedrag tegen te gaan. Onze schoolregels maken duidelijk wat wel en niet is toegestaan.

Artistieke talenten

Musical

Op de locatie Koningstraat krijg je de kans om je artistieke talenten verder te ontwikkelen. Spel, zang en dans komen samen in de musical, die jaarlijks door leerlingen van onze school wordt gespeeld.

Sport

Olympic moves

Het Insula College besteedt veel aandacht aan sport en bewegen. Onder leiding van gymnastiekdocenten kun je meedoen aan:


  1. Zaalvoetbalcompetities.
  2. Tafeltenniswedstrijden.
  3. Basketbaltrainingen.


We hebben trouwens ook een eigen kunstgrasveld en we nemen deel aan Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

Gezelligheid

Schoolfeesten

Een paar keer per jaar is het feest op school: leerlingen organiseren samen met docenten een aantal schoolfeesten. Zo is er een bijvoorbeeld een kerstbal en een spetterend eindfeest om het jaar goed af te sluiten.