Groep 7/8

Zien we jou straks ook op de Koningstraat?

Zit je nu in groep 7 of 8 en heb je interesse in onze school? Je bent van harte welkom! Op het Insula College, locatie Koningstraat, ga je straks samen met je vrienden, met plezier naar school. Onze brugklasleerlingen geven de sfeer op school niet voor niets bijna een 8! Dit komt doordat we alle aandacht voor je hebben. We begeleiden je bij de ontwikkeling van jouw talenten en op een manier die het beste bij jou past.

De brugklas en de accentklassen

In het eerste jaar begin je in een mavo/ havo brugklas. De brugperiode duurt een jaar. Daarna stroom je door naar mavo 2 of havo 2 (op de locatie Halmaheiraplein). Je kunt op de locatie Koningstraat kiezen voor een ‘gewone’ mavo/havo brugklas of voor één van onze accentklassen. In de accentklassen volg je het mavo/havo onderwijs en besteed je extra aandacht aan sport, kunst of techniek. Wist je trouwens dat je in alle klassen, zowel op school als thuis, met een Apple iPad werkt? De lessen worden daardoor actueler en interactiever!

Kom je met ons kennismaken?

Elk jaar kun je op onze school kennismakingslessen volgen om de sfeer te proeven en kennis te maken met onze leerlingen, vakken en docenten. Verder kun je natuurlijk ook in januari onze open dag bezoeken. Uiteraard mag je ons ook altijd bellen of mailen als je vragen hebt.

Begeleiding

Iedere klas heeft een eigen mentor. De mentor is voor jou heel belangrijk, je kunt er altijd terecht. Je mentor geeft studielessen en volgt jouw studieresultaten. Hij houdt ook in de gaten of je het naar je zin hebt op school. Ook als je ondersteuning nodig hebt staan er verschillende mensen voor je klaar. Er zijn bijvoorbeeld bovenbouwleerlingen die onderbouwleerlingen helpen waar nodig.

Extra's

Op de Koningstraat vinden we het belangrijk dat je met plezier naar school gaat en dat je voldoende wordt uitgedaagd. We besteden veel aandacht aan sport, techniek en kunst & cultuur. Dat begint al tijdens de introductiedagen. Verder organiseren wij in de brugklas allerlei excursies en projecten en kun je meedoen met heel veel activiteiten, doe bijvoorbeeld mee met onze musical of zet je in op de Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en sluiten we je eerste schooljaar af met een spetterend eindfeest.