Brugklassen

Hoe werkt dat precies, de brugklas? Welke vakken volg je. Is de kunstaccentklas, de sportaccentklas of techniekaccentklas misschien iets voor jou?

De brugklas

In het eerste jaar begin je in een mavo/havo-brugklas. Je kunt kiezen voor de reguliere brugklas of voor een van de accentklassen. 

In de accentklassen volg je het gewone mavo/havo-onderwijs met extra aandacht voor sport, kunst of techniek. 

De brugklasperiode duurt een jaar. Daarna stroom je door naar mavo 2 of havo 2.

Kunst accentklas

Ben je graag bezig met je handen en zit je vol creativiteit? Vind je het leuk om te tekenen, schilderen, boetseren, decoreren, beeldhouwen of ontwerpen met multimedia? Ligt je passie bij grime, toneel, dans en film? Dan is de kunst accentklas iets voor jou.

Je krijgt extra les in kunst en cultuur. Tijdens workshops leer je meer over vaktechnieken en over de kunstensector. Ook bezoek je musea en voorstellingen. Eigen werk presenteer je o.a. tijdens de culturele avonden.

Sport accentklas

Wil je meer met bewegen en sport bezig zijn? Er misschien wel je beroep van maken? Sportdocent, fitnessinstructeur, dansleraar etc. Dan is de sport accentklas iets voor jou. 

Je maakt kennis met onder meer golfen, zwemmen, fitness, schaatsen, snorkelen/duiken, waterpolo en snowboarden/skiën. Allemaal sporten waarin je anders geen les krijgt. Ook volg je clinics om je technieken en vaardigheden te verbeteren. Deze clinics worden gegeven door experts uit de sportwereld.

Techniek accentklas

Ben je geïnteresseerd in techniek en technologie? Wil je graag meer te weten komen over onderwerpen als: LED-verlichting, zonne-energie, ontwerpen met de computer en 3D printers? Dan is de techniek accentklas iets voor jou. 

Naast excursies en bedrijfsbezoeken krijgt je extra techniekles, waarin je technische vaardigheden leert. 

Vanuit de techniek accentklas kun je ook een versnelde leerroute techniek volgen.

Vakken

Nederlands

Engels

Frans

mediawijsheid

wiskunde

aardrijkskunde

geschiedenis

techniek

leefstijl

godsdienst

handvaardigheid

muziek

tekenen

drama

gymnastiek